October 28, 2015

Surgery in Barcelona

ENGLISH

So today I went to a specialist to check my ears. I have been having a bit of pain for a couple of days but nothing remarkably painful or different from a normal cold. Anyways I decided to check them cause I had a lot of surgeries when I was a kid, I had something called cholestiatoma (Im not sure how it spelled).

That disease destroys your ear and has to me removed with a surgery on microscopic level. After that they reconstructed my bones and put prosthesis made of titanium ( No it doesn't beep when I walk trough security at the airport). This was year 2000. Now, 15 years later one of the prosthesis is changing it's position I will probably change more until it falls out of my ear (!!!!).

Kind of scary but I'm glad that there is a solution. I'm gonna have surgery soon but first I need to make some more tests and they need to analyse me more. Until now I feel calm and confident doing everything here in Spain. I know the language good enough to communicate with doctors and to express myself. I also know that they have a hell of a health care back in Sweden but I'm sure it's good enough here. Of course I can't tell yet cause I've never had a surgery or treatment at that level but until now my experience is better here in Barcelona than in Sweden. Sometime you have to wait more time to see a specialist here in Spain if its not urgent. I's the only negativity so far. I get treated so good and everything is easy.

I live with my boyfriend here in Barcelona and this is my home. I don't feel like recovering after the surgery in Sweden. It's a long recovery and I don't want to be there in the middle of the winter. It's a feeling I have, that I want to do it here. That feeling is simply what I base my decision on.

So I will keep you updated until it's all over. Maybe somebody else out there had an experience in a hospital in Barcelona or will have? Please, let me know! :) I would really appreciate it! Next step is to receive a call from the hospital to set a date for a visit to test my hearing.


SVENSKA

Idag gick jag till en specialist och kollade mina öron. Ena örat har gjort ont i några dagar men inte mycket, trodde att det var en förkylning som var på G. Men jag ville ändå kolla upp det eftersom jag har haft problem som liten och opererats flera gånger. Jag hade cholesteatom som jag inte riktigt vet hur det stavas, hehe.

Det är en sjukdom som förstör örat inifrån och sprider sig. Man måste operera bort det genom en mikroskopisk operation. Efter det så opererade dom igen och byggde upp örat igen och satte in nya hörselben i titanium. Nej det piper inte när jag går igenom säkerhetskontrollen på flygplatser.  Det var år 2000 jag opererades och nu, 15 år senare har ena protesen börjat röra på sig och kroppen stöter ut den. Det kan gå så långt att den ramlar ut och då kommer jag förmodligen inte höra mycket alls på det örat.

Det är ju lite läskigt att operera sig men jag är glad att det finns en bra lösning på allt, det hade kunna varit värre. Dom kommer att behöva operera mig men innan ska dom göra fler prover och ta bilder. Hittills känns det bra att göra det i Spanien. Jag kan språket tillräckligt bra för att förstå läkarna och kunna utrycka mig. Jag vet att Sverige har riktigt bra sjukhus (tänker på Karolinska) men jag tror att det är tillräckligt bra här. Jag har ju aldrig opererats så jag vet inte säkert men hittills har jag bara haft bra erfarenhet av vården här, även bättre än i Sverige. Ibland får man vänta på att få besök hos specialister om det inte är akut men det är väll typ det ända negativa. Jag blir bra behandlad och saker och ting är mindre komplicerade känns det som.

Min pojkvän bor med mig här i Barcelona och det är mitt hem. Känner inte för att ligga i flera veckor i Sverige för att ta igen mig efter operationen mitt i vintern. Kan inte riktigt beskriva varför men det är en känsla jag har och det är den känslan som avgör.

Jag kommer att hålla er uppdaterade till det är öve. Kanske finns det någon där ute som har erfarenhet av operationer i Barcelona eller som ska opereras snart? Ni får jättegärna dela med er till mig av era erfarenheter. Nästa steg är att få ett samtal med en besökstid för hörselprover.

The entrance of my hospital. Sooooo beautiful. 

The square of the hospital. Can't complain
1 comment:

  1. Hej! Jag har inte opererats i Barcelona men jag har varit tvungen att söka vard här. Jag fick helt plötsligt sar pa mitt ben utan anledning, som bara blev större och större. Jag sökte vard i Sverige först eftersom jag var där pa semester. Men de visste inte vad de berodde pa, visade inte mycket intresse och såret blev bara värre (fick ga med öppet sar i 3 manader, och var tvungen att lägga om det varje dag). När jag var tillbaka i Barcelona sa sökte jag mig till en dermatolog direkt och blev sa himla bra mottagen! Jag fick en diagnos och information hur jag skulle sköta min sjukdom. Vi lyckades fa bukt pa det hela (även om det är en sjukdom jag kommer att ha hela livet) och min dermatolog "krävde" att jag skulle komma pa återbesök var tredje manad tills det hade gatt tva ar sedan det sista såret försvann. Hon tog sig verkligen tid att förklara och jag kände mig helt trygg med henne. Detta var pa det allmänna sjukhuset.

    Även när jag har sökt vard för andra saker (ögoninflammation och magont) sa har jag ALLTID varit nöjd och känt mig trygg här!

    Lycka till, det kommer att ga bra ska du se :)

    ReplyDelete