August 30, 2014

Snabb och enkel kladdkaka med blockchoklad



Detta är mitt lata och snabba kladdkaka. Man behöver varken elvisp eller någon annan typ av köksmaskin! Endast spis och ugn.
Här i Barca kan det vara lite meckigt att hitta kakao så därför kör jag med blockchoklad, helst så hög kakaohalt som möjligt för att inte hela kakan ska bli så sliskig utan med choklad-ig!


Ingredienser:
smör till formen
200 gram smör
200 gram mörk god fin choklad runt 70%. Självklart kan du blanda fin choklad med häflten blockchoklad eller annan choklad.
4 ägg
2,5 dl strösocker
0,5 dl vetemjöl

Tillagning:
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret i en kastrull.
Bryt under tiden chokladen i en bunke. Häll över smöret och rör så att allt smälter ihop.
Rör, eller vispa med elvisp, ner ägg, socker samt mjöl och rör ihop till en jämn smet.
Smörj 1 rund form, ca 25 cm diameter med lite smör.
Häll kladdkakesmeten i formen och grädda kladdkakan i ca 20 minuter i mitten av ugnen.
Klart=)

No comments:

Post a Comment