December 5, 2013

Spansk VS Svensk vårdcentral

Jag måste bara få säga en sak som kanske är sjukt tråkig för er att läsa men jag är så imponerad av katalanska motsvarigheten till svenska vårdcentralen. Man får tid snabbt, det är gratis och dom är duktiga. Vill man komma in akut kan man göra det från 08 till 20 på kvällen, mån-lör. I Sverige måste man ju typ gå till upp kl 05 på morgonen för att hinna få en akut tid. Och bokar man tid i Sverige får man vänta typ 5 veckor. Här i Barcelona kan jag nästan till och men välja tid och dag!

Jag kollade upp lite leverfläckar här i Barcelona i somras och allt såg bra ut men jag ville ändå få en remiss till en specialist och det fick jag. Visserligen fick jag vänta 4 månader eftersom det inte var akut men tid fick jag utan att betala ett öre! Väl hos specialisten blev jag jättebra bemött och fick allt förklarat för mig. Det var inte som på vårdcentralen i Ringen där doktorn inte ens tittar på en för att dom ska skriva så jävla mycket på datorn för att sen skicka ut en efter 5 minuter eftersom de behöver de resterande 10 minuterna för att skriva ÄNNU MER.

Kan ju passa på att nämna den doktorn jag hade i Sverige vid namn, för det tycker jag man ska göra. Fredrik Wang hette han. Han var den mest iskalla, stressade och otrevliga doktor jag någonsin träffat.Min vårdcentral är CatSalud i Barceloneta


No comments:

Post a Comment